sauna-ontspannen-relax-diepenveen-deventer

Ontspannen in de sauna.

Het wondermiddel bij uitstek om alle spanningen uit lichaam en geest te verbannen, de afwisseling van warm-koud-rust zorgt voor energie en rust in je lichaam. De vrijgekomen endorfines, ook wel wellnesshormomen genoemd, laten lichaam en geest volledig herleven met als gevolg een goede bloedcirculatie, verbetering elasticiteit bloedvatenstelsel doordat de bloedvaten zich verwijden door de warmte en samentrekken door de kou van de douche of ijsbad. De afwisseling van warm en koud zorgt er tevens voor dat de hartslag eerst versnelt. Hierna past de hartslag zich langzaam aan, waardoor het hart als het ware “getraind” wordt. Regelmatig saunabezoek zal de weerstand verhogen.
  • Het verhoogt je weerstand; je lichaamstemperatuur wordt door de warmte hoger, waardoor je kunstmatig koorts hebt. Hierdoor worden er extra afweerstoffen aangemaakt om ziekteverwekkers af te kunnen breken, doordat je gaat zweten en doordat je gaat zweten, verlaten de afvalstoffen van binnenuit het lichaam. Na de sauna is het belangrijk om het lichaam goed af te koelen, zodat de doorbloeding weer wordt geactiveerd.
  • Je kunt vrijer ademen; veel mensen hebben in de herfst moeite met ademen. De sauna zorgt ervoor dat de slijmvliezen tot wel zeven keer zo sterk worden doorbloed als normaal, hierdoor wordt de ingeademde warme saunalucht zodanig afgekoeld dat ze te verdragen is voordat ze uiteindelijk in de longen terechtkomt. De oververhitte ademhalingsspieren ontspannen hierdoor en zullen de luchtpijpvertakkingen verwijden, zodat je merkt dat je vrijer kunt ademen.
  • de warmte maakt gelukkiger en werkt genezend tegen depressiviteit.
  • de doorbloeding wordt gestimuleerd.
  • het helpt afvalstoffen afdrijven.
  • door de warmte ontspannen je spieren en kun je je hoofd helemaal leeg maken.

Behandelingen in combinatie met sauna:

De bedoeling van de hete lucht in de sauna is dat je flink gaat transpireren. Door de hitte gaan de poriën van de huid maximaal openstaan, waardoor vuil en afvalstoffen samen met het transpiratievocht worden afgevoerd. Dankzij dit diepreinigende effect wordt jouw huid brandschoon, fluweelzacht en zijn de poriën na afloop opvallend veel fijner. Dode, droge huidschilfers verwerken door al dat transpiratievocht. Door de hitte gaan de bloedvaten openstaan en verloopt de doorbloeding in een hogere versnelling. Aan dit effect dankt uw huid haar frisse , gezonde teint.

Onderstaand een aantal voorbeelden om sauna inclusief een behandeling te boeken, bijvoorbeeld:

– Sauna incl. koude buitendouche plus “25 min massage” € 40 / p.p.

– Sauna incl. “ijsbad” en koude buitendouche € 45 / p.p.

– Sauna incl. koude buitendouche plus “40 min peeling en pakking” € 65 / p.p.

Veel is mogelijk! Vraag hiernaar via 06-42665844 (stuur een app of bel)

Een koude douche na een sessie in de sauna, heerlijk!

Categories:

Comments are closed

Vind ons

Adres
Olsterweg 49
7431EJ Diepenveen

Tel: 06-42665844

 

Over deze site
Gellak blijft gemiddeld 3 weken mooi zitten €20,00