Iedereen heeft misschien op een bepaald moment in zijn leven wel een gevoelige huid. En jij? Is jouw huid gevoelig? Kom erachter in onze test!

Het hebben van een gevoelige huid is een steeds vaker voorkomend fenomeen. Iedereen heeft misschien op een bepaald moment in zijn leven wel een gevoelige huid. Een ongeschikte huidverzorgingsroutine, overmatig exfoliëren of langdurige stress kunnen periodes van gevoeligheid veroorzaken, zelfs bij de gezonde huid! Je kan symptomen vertonen als roodheid, strak aanvoelen van de huid, een jeukerig, geïrriteerd gevoel en een algemeen ongemakkelijk gevoel in eigen huid. Daarbij neigt de gevoelige huid ernaar om sterk te reageren op de elementen (wind, zon, centrale verwarming en airconditioning), op cosmetica en zelfs op water.

En jij? Is jouw huid gevoelig? Kom erachter met onze test, ontwikkeld in samenwerking met dermatoloog Dr. De Felici!
Beantwoord de vragen met cijfer van 0 tot 4:
 • 0 – nooit
 • 1 – zelden
 • 2 – vaak
 • 3 – meestal
 • 4 – altijd
 1. Ervaar je wel eens een algemeen onprettig gevoel van je huid, zoals een prikkelend gevoel en/of een warm of verbrand aanvoelend gezicht, zonder signalen van irritatie van de huid zelf?
 2. Ervaar je deze symptomen ook op andere delen van je lichaam (handen, hoofdhuid, hals, rug)?
 3. Reageert je huid ongebruikelijk met roodheid, branden of prikkelen bij het aanbrengen van een huidverzorgingsproduct of make-up op je gezicht?
 4. Wordt je huid snel rood op het moment dat je emotioneel raakt?
 5. Wordt je huid snel rood of heb je een prikkelend of jeukend gevoel als je pittig eten eet of alcohol drinkt?
 6. Wordt je huid snel rood en blijft deze warm aanvoelen en/of heb je een prikkelend of jeukend gevoel in je gezicht bij het sporten?
 7. Wordt je huid snel rood en/of blijft deze warm aanvoelen en/of heb je een prikkelend of jeukend gevoel in je gezicht tijdens het zonnen?
 8. Wordt je huid snel rood en/of heb je een prikkelend of jeukend gevoel in je gezicht als je van een zeer koude naar warme omgeving gaat?
 9. Wordt je huid snel rood, voelt deze snel droog aan en/of heb je een prikkelend of jeukend gevoel in je gezicht op een dag met veel wind?
 10. Blijft je huid vaak langdurig rood?
Tel hoevaak je ieder cijfer gebruikt hebt.

MEESTAL 0 EN 1: JE HEBT EEN NORMALE HUID! Houd je huid gezond door middel van goede hydratatie en door het goed verzorgen van de gevoelige zones van je gezicht, zoals de ogen. Kies een hydraterende lijn als HYDRAMEMORY, en als je ouder bent dan 30, SUBLIME SKIN

Gebruik zonbeschermingsproducten met een hoge SPF (tenminste 30), drink daarbij 2 liter water per dag, en zorg voor een voedingspatroon rijk aan seizoensgebonden groenten en fruit.

MEESTAL 2: JOUW HUID IS GEVOELIGER! Gebruik de REMEDY productlijn, om de gevoelige, reactieve huid weer in balans te brengen. Vermijd sterke temperatuurwisselingen en kijk kritisch naar make-up die je gebruikt. Bescherm je gezicht met zonbeschermingsproducten met een hoge SPF (tenminste 30).

MEESTAL 3 EN 4: JE HEBT EEN GEVOELIGE HUID! Gebruik de producten uit de REMEDY productlijn, om de gevoelige, reactieve huid die gevoelig is voor roodheid te kalmeren en versterken. Vermijd roken, alcohol en pittig eten. Vermijd sterke druk tijdens massages. Verminder blootstelling aan de zon zoek liever de schaduw op, en gebruik consequent zonbeschermingsproducten. Eet dagelijks avocado en chiazaad, aangezien dit natuurlijke bronnen zijn van Omega 3, en probeer vaker vis (het liefst blauwe vis en zalm) dan vlees te eten.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind ons

Adres
Olsterweg 49
7431EJ Diepenveen

Tel: 06-42665844

 

Over deze site
Gellak blijft gemiddeld 3 weken mooi zitten €20,00